۰٫۲۴۸
فرافکنی خرابکاری
۰٫۰۰۶
۷٫۷۰۱
۲٫۷۷۵-
۲۰۸٫-
۱۴۷٫-
۲۲٫۳۸۰
۴٫۷۹۰
۰٫۰۳۸
۰٫۰۴۳
۰٫۲۰۸
عمل به خرابکاری
۰٫۰۰۰
۱۳٫۶۰۶
۳٫۶۸۹
۲۱۵٫-
۵۲۸٫-
۷۸٫۵۱۷
۱۷٫۶۳۵
۰٫۰۴۳
۰٫۰۴۶
۰٫۲۱۵
خرابکاری
فرضیۀ ۵: پیشبینی میشود، بین بیگانگی از مادر و خرابکاری رابطۀ معنیداری وجود دارد.
اطلاعات موجود در جدول شماره ۴-۲۸، نشان میدهد که بین متغیر بیگانگی از مادر و خرابکاری در هر سه بُعد، رابطۀ مثبت و معنیدار وجود دارد. سطوح معنیداری رابطه نشان میدهد که فرضیۀ وجودِ رابطه بین دو متغیر، با اطمینانِ ۹۹ درصد تأیید میشود. همچنین، ضرایب همبستگی ۱۶۸/۰، ۱۹۸/۰، ۲۸۶/۰ و ۱۷۲/۰ بیانگر آن است که بین متغیر بیگانگی از مادر با متغیرهای نگرش، فرافکنی، عمل و خرابکاری به همین میزان و به طور مثبت همبستگی وجود دارد؛ بهطور مثال، ضریبِ ۲۸۶/۰ حاکی از آن است که بین دو متغیرِ بیگانگی از مادر و عمل به رفتارهای خرابکارانه رابطۀ مثبت و معنیدار وجود دارد. یعنی هرچه دانشآموز، بیشتر از برقراری روابط صمیمانه و توأم با اعتماد به چهرۀ دلبستگی مادر اجتناب کند، بیشتر مرتکب اعمال خرابکارانه خواهد شد. به عبارت دیگر، هر چه بر میزان بیگانگی از مادر افزوده گردد، بر عمل به رفتارهای خرابکارانه نیز افزوده خواهد شد و بر عکس، هر چه از میزان بیگانگی از مادر کاسته گردد، نگرش به رفتارهای خرابکارانه نیز کاسته می شود. بنابراین بین متغیر بیگانگی از مادر با خرابکاری رابطه وجود دارد.
همچنین از روش تحلیل رگرسیون نیز برای بررسی فرضیۀ ۵ استفاده شد تا مشخص شود که آیا بیگانگی از مادر، قدرتِ پیشبینی خرابکاری را دارد.
در جدول شماره ۴-۳۳، به منظور بررسی رابطۀ بین بیگانگی از مادر و خرابکاری در هر سه بُعد از تکنیک آماری رگرسیون استفاده شده است. بر اساس نتایج حاصله، همبستگی پایینی (۰٫۱۶۸، ۰٫۱۹۸، ۰٫۲۸۶R= ) بین بیگانگی از مادر و نگرش به خرابکاری، فرافکنی خرابکاری و عمل به خرابکاری وجود دارد. مقادیر ۰٫۰۲۵، ۰٫۰۳۹، ۰٫۰۸۲ R2= نشان میدهد که متغیر بیگانگی از مادر توانسته است، به ترتیب ۲٫۵، ۳٫۹ و ۸٫۲ درصد از واریانس متغیر وابسته را در بُعد نگرش، فرافکنی و عمل به خرابکاری تبیین نماید. ضرایب بتا نیز جهت مثبت و رابطۀ مستقیم بین متغیرها را نشان میدهد. ضرایب ۰٫۳۲۴، ۰٫۸۲۰، ۰٫۳۱۸B= ، نشان میدهد که به ازای هر واحد افزایش در متغیر مستقل (بیگانگی از مادر)، به ترتیب ۰٫۳۲۴، ۰٫۸۲۰، ۰٫۳۱۸ واحد به متغیر وابسته (خرابکاری)، افزوده میشود. با توجه به مقادیر ۲٫۹۰۹، ۲٫۸۷۳، ۳٫۷۸۱T= ، ۸٫۴۵۹، ۸٫۲۵۲، ۱۴٫۲۹۸F= و ۰٫۰۰۴، ۰٫۰۰۵، ۰٫۰۰۰Sig= در هر سه سطح، رابطۀ مشاهده شده بین متغیرها در سطح ۹۹ درصد معنیدار میباشد، لذا فرضیۀ فوق تأیید میشود.
همچنین ضرایب موجود حاکی از آن است که بین بیگانگی از مادر و خرابکاری رابطۀ مثبت و معنیداری وجود دارد به نحوی که با هر واحد افزایش در متغیر بیگانگی از مادر، ۰٫۶۸۷ واحد به متغیرِ خرابکاری افزوده میشود. نهایتاً متغیر بیگانگی از مادر توانسته است ۳ درصد از واریانس خرابکاری را تبیین کند.
جدول ۴-۳۳: آزمون همبستگی و تحلیل رگرسیون متغیر بیگانگی از مادر و خرابکاری